Bearnaise saus

    Een botersaus, heerlijk bij een steak of rib roast.

    OotKwisien

    Overijssel, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 dl dragonazijn
    • 1 dl witte wijn
    • 1 dl water
    • 50 gr gesnipperde sjalot
    • 3 eierdooiers
    • 150 gr gesmolten, geklaarde roomboter
    • ¼ bosje verse dragon
    • Peper, zout en eventueel iets suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Dragonblaadjes van de stelen zoeken en fijnhakken.
    2. De dragonazijn, witte wijn, water met de gesnipperd, peperkorrels en – desgewenst - de dragonstelen tot de helft laten inkoken en zeven. De “castric” laten afkoelen
    3. Afwerking: Castric met de eierdooiers loskloppen en “au bain marie” of boven matig vuur tot een luchtige gare saus (sabayon) kloppen.
    4. Vervolgens beetje bij beetje de benodigde hoeveelheid gesmolten, geklaarde boter toevoegen tot een mooie gladde saus is ontstaan.
    5. Gehakte dragon toevoegen en de saus op smaak maken met peper en zout en zonodig iets suiker; direct serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 3 collecties