Pompoendessert met geklopte kaneelroom en walnoten

    Pompoendessert met geklopte kaneelroom en walnoten

    4keer bewaard
    1dag1uur


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een smakelijk winters toetje van pompoen met opgeklopte kaneelroom en gehakte walnoot, dit familierecept wordt al jarenlang bij ons in de familie van moeder op dochter doorverteld en een ieder geeft er zijn eigen draai aan. Het is de moderne versie van een typisch Turks toetje.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo pompoen
    • 225 gram kristalsuiker
    • 5 eetlepels gehakte walnoten
    • 500 ml volle melk
    • 2 eetlepels kaneel
    • 300 gram roomboter
    • 150 gram kristalsuiker
    • 1 eierdooier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Extra tijd: 1dag afkoelen  ›  Klaar in:1dag1uur15min 

    1. Verwijder de schil en zaadjes van de pompoen. Snij het vruchtvlees in mooie vierkante stukken. (ong 4 x 4 cm)
    2. Doe de stukken pompoen in een grote hapjespan strooi de kristalsuiker over de pompoen
    3. Kook de pompoen voor ongeveer 30 minuten op een laag pitje
    4. Doe de pompoen vervolgens in een grote ovenschaal en bak het voor ca. 20 minuten op 150 graden.
    5. Laat de pompoen afkoelen en doe het daarna in de koelkast. De pompoen moet goed koud zijn wanneer je het gaat serveren. Daarom is het het handigste om de avond van te voren de pompoen al te bereiden.
    6. Voor de opgeklopte kaneelroom neem je een schone vetvrije pan.
    7. Kook al roerende 250 ml. volle melk samen met 150 gram roomboter en 65 gram suiker. Wanneer de melk begint te koken haal je het van het vuur
    8. Neem een grote schone pan en doe hier de overige helft van de roomboter in
    9. Giet het warme mengsel over bij de pan waar alleen de roomboter in zit en doe de eierdooier erbij.
    10. Mix het geheel goed door elkaar en en laat het goed afkoelen
    11. Wanneer het mengsel afgekoeld is kan de room opgeklopt worden. Voeg voordat de room wordt opgeklopt twee eetlepels kaneel toe
    12. Klop het op met een garde of een mixer, net zolang totdat het de juiste structuur heeft. De room moet als het ware met een lepel geschept kunnen worden
    13. Serveer de pompoen samen met de kaneelroom en de gehakte walnoten.

    Tip

    Voor een extra feestelijk toetje doe je er een bolletje ijs bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren