Cheesecake met speculaas

    Cheesecake met speculaas

    16keer bewaard
    4uur50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Perfecte combinatie, de knapperige speculaasbodem met de kaasmix !

    Estelle Brussel, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr verkruimelde speculaas
    • 80 gr boter
    • 400 gr roomkaas (verse kaas)
    • 200 gr magere kwark (platte kaas)
    • 200 gr suiker
    • 2 eieren
    • 2 tot sneeuw geklopte eiwitten
    • een vleugje vanille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur50min 

    1. Meng 200 gr verkruimelde speculaas met de boter, beleg daarmee een taartvorm en bak dit 10 min in de oven op 180°.
    2. Meng vervolgens de roomkaas en de magere kwark met de suiker, vanille en de eieren.
    3. Meng zachtjes de tot sneeuw geklopte eiwitten doorheen de kaasmix.
    4. Giet dit mengsel over de speculaasbodem en bak het vervolgens gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Zet de taart 4 uur in de koelkast.

    Tip

    Je kan de taart afwerken met een frambozencoulis.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren