Stoofvlees met bruin bier en mosterd

    Stoofvlees met bruin bier en mosterd

    16keer bewaard
    1uur5min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Een typisch Belgisch gerecht te eten met natuurlijk de lekkerste Belgische frietjes! Bon appetit!

    Estelle Brussel, België

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kg stoofvlees van rund
    • 1 fles bruin bier
    • 1 snee brood besmeerd met mosterd
    • 2 uien
    • 2 takjes tijm
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 el azijn
    • bloem
    • boter
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Pel de uien en snipper ze grof.
    2. Bak het vlees in boter. Verwijder de stukken uit de pan en bak vervolgens de uien met wat extra boter in dezelfde pan tot ze mooi kleuren.
    3. Blus met de azijn, doe er het vlees weer bij samen met de tijm en de laurierblaadjes. Bestrooi met wat bloem en laat onder voortdurend roeren 2 minuten bakken.
    4. Voeg er bruin bier en water aan toe tot de stukken vlees onder staan. Roer en leg de snee brood met mosterd bovenop. Dek af en laat 1 uur zacht stoven.
    5. Bind de saus naar wens met wat instantmaïszetmeel (maïzena).
    6. Serveer met frietjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren