Inloggen Aanmelden

Stoofvlees met bruin bier en mosterd

Een typisch Belgisch gerecht te eten met natuurlijk de lekkerste Belgische frietjes! Bon appetit!

Estelle Brussel, België

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 1 kg stoofvlees van rund
  • 1 fles bruin bier
  • 1 snee brood besmeerd met mosterd
  • 2 uien
  • 2 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el azijn
  • bloem
  • boter
  • peper en zout

Bereidingswijze
Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

  1. Pel de uien en snipper ze grof.
  2. Bak het vlees in boter. Verwijder de stukken uit de pan en bak vervolgens de uien met wat extra boter in dezelfde pan tot ze mooi kleuren.
  3. Blus met de azijn, doe er het vlees weer bij samen met de tijm en de laurierblaadjes. Bestrooi met wat bloem en laat onder voortdurend roeren 2 minuten bakken.
  4. Voeg er bruin bier en water aan toe tot de stukken vlees onder staan. Roer en leg de snee brood met mosterd bovenop. Dek af en laat 1 uur zacht stoven.
  5. Bind de saus naar wens met wat instantmaïszetmeel (maïzena).
  6. Serveer met frietjes.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties