Carrot Cake (worteltaart)- absoluut de beste!

    Carrot Cake (worteltaart)- absoluut de beste!

    53keer bewaard
    2uur30min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Werkelijk de allerbeste worteltaart van de hele wereld!

    cecilekooktvoorjou Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 700gram geraspte wortel
    • 220gram bruine suiker
    • 165gram rozijnen
    • 4 eieren
    • 300gram witte suiker
    • 235ml plantaardige olie
    • 10ml vanille extract
    • 250gram kleingesneden ananas (uitgelekt)
    • 375gram bloem
    • 7gram bakpoeder
    • 1tl zout
    • 4tl kaneelpoeder
    • 115gram walnoten (in kleine stukjes)
    • Voor de creamcheesetopping: 450gram roomkaas (niet de 'light' variant, want dan mislukt de topping)
    • 115gram boter op kamertemperatuur
    • 250gram poedersuiker
    • 5ml vanilleextract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Meng de geraspte wortels met de bruine suiker in een kom en laat een uur staan. Meng daarna de rozijnen er doorheen. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet 2 cakevormen in (plusminus 25,4 cm doorsnede).
    2. Klop de eieren los in een kom en voeg de witte suiker, olie en vanille extract toe. Roer de ananas er doorheen. Meng de bloem, bakpoeder, zout en kaneel en voeg dit al roerende toe aan de zoete natte massa. Goed roeren! Op het laatst roer je het wortelmengsel en de walnoten erdoor. Verdeel gelijk over de 2 vormen. Bak de taarten ongeveer 45-50 minuten totdat de cake klaar is (er mag geen natte smurrie meer aan een stokje blijven hangen als je die in de cake steekt). Laat 10 minuten afkoelen in de vorm. Laat de 2 taarten daarna volledig afkoelen en bedek beide taarten met een overheerlijke laag cream cheese-topping en stapel op elkaar.
    3. Cream cheese topping: meng de roomkaas met de boter tot je een egaal mengsel krijgt. Voeg de poedersuiker en vanille extract al roerende toe totdat je een mooi wit en romig geheel krijgt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    EnLaCocina
    12

    Echt de lekkerste! Voor de variatie heb ik een zakje geraspte kokos er doorheen geroerd. Ben benieuwd naar het resultaat, hij zit nog in de oven! (tweede taart!) hmmmm... bedankt voor de recept! - 01 sep 2011

    van
    2

    dit recept ga ik bewaren. Errug lekker - 10 aug 2012

    LoesEnTed
    van
    1

    Echt een superlekkere taart prima gelukt en echt de smaak van de herfst - 30 sep 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren