Cranberry stoofpeertjes

    Cranberry stoofpeertjes

    5keer bewaard
    3uur35min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Deze roze stoofpeertjes met de smaak van cranberry's en kaneel zijn overheerlijk!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 700 ml cranberrysap
    • 50 gr suiker
    • 1 kaneelstokje
    • 8 stoofpeertjes, geschild maar heel met stokje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur afkoelen  ›  Klaar in:3uur35min 

    1. Doe het cranberrysap, de suiker en het kaneelstokje in een grote steelpan. Breng aan de kook en laat zachtjes doorkoken tot de suiker is opgelost. Schil ondertussen de peertjes, maar laat het steeltje zitten.
    2. Zet de peertjes in het kokende sap en zorg dat ze helemaal onder staan. Kook de peertjes ongeveer 15 tot 20 minuten tot ze zacht zijn, draai ze af en toe om. Haal dan de pan van het vuur en laat de peertjes tot kamertemperatuur afkoelen. Draai de peertjes af en toe om terwijl ze afkoelen, zodat de kleur mooi egaal blijft.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren