Citrus-yoghurt puddinkjes

  2 uur 25 minuten

  Frisse en fruitige yoghurtpuddinkjes.

  ifschaap

  Zuid-Holland, Nederland
  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 0,5 liter volle yoghurt
  • een schoongeboende citroen + mandarijn rasp (niet het wit!)
  • sap van 1/2 sappige mandarijn
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 5 eetlepels suiker
  • eventueel 1 eiwit stijfgeklopt (voor de mousse)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur25min 

  1. Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water. Verhit het mandarijnensap. Zet 4 kleine puddingvormpjes (of kopjes) klaar en spoel ze om met water. Roer de uitgeknepen gelatine door het hete sap. Laat absoluut niet meer koken, dan wordt het bitter. Laat even afkoelen en meng samen met de suiker en rasp door de yoghurt. Meng tot alle suiker is opgelost. Giet in de vormpjes en laat ca. 2 uur opstijven. De puddinkjes zijn klaar. Volg voor het maken van mousse (luchtige puddinkjes) de volgende stap:
  2. Voor het maken van de mousse, wordt het stijfgeklopte eiwit door de yoghurt 'gevouwen' (zorg dat er zoveel mogelijk lucht in het eiwit bewaard blijft, meng niet oneindig, gemengd is gemengd...) en daarna in de vormpjes geschept en in de koelkast geplaatst voor het opstijven. Ze kunnen uit de vormpjes worden gegeten of worden gestort. Dat gaat makkelijk als de vormpjes even in heet water worden gehouden.

  Tip

  Variaties: leg op de bodem wat stukjes fruit of meng stukjes fruit door de yoghurt. De mandarijn kan door sinaasappel worden vervangen. De citroen door limoen. Als de puddinkjes zijn opgestijfd, dan kan een laagje vruchtensap (in dit recept zou ik mandarijnensap nemen) gemengd met gelatine worden gegoten. Dat geeft een leuk effect in uiterlijk en smaak. Pers daarvoor 1,5 mandarijn uit, meng met 2 theelepels suiker en verhit, meng met 0,5 blaadje gelatine, laat even afkoelen en verdeel over de puddinkjes. Plaats in koelkast om helemaal te laten opstijven.

  Bekijk dit op mijn blog

  Dit recept staat op mijn blog beschreven!

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)