Appeltaart met kruimels

    Appeltaart met kruimels

    23keer bewaard
    55min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk, gemakkelijk en snel recept voor een appel-kruimeltaart. Omdat we zelf veel appels hebben, bak ik veel appeltaarten. Dit is onze favoriet.

    kroeneberg Limburg, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • Voor het deeg
    • 500 gr zelfrijzend bakmeel
    • 250 gr witte basterdsuiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 1 ei
    • 1 snufje zout
    • 250 gr koude boter
    • Voor de vulling
    • 5 appels (goudreinet)
    • scheutje citroensap
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 2 theelepels kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Zeef het zelfrijzend bakmeel en doe het in een kom. Voeg de suiker, vanillesuiker, het ei, snufje zout en de koude boter in stukjes toe. Kneed alles met de hand snel tot een kruimelig deeg.
    2. Vet een springvorm van 28 cm doorsnede in met boter en gebruik ongeveer 2/3 van het deeg om de bodem en wand te bekleden.
    3. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in kleine stukjes en doe deze in een kom. Voeg een beetje citroensap toe, de kaneel en de vanille suiker en roer door elkaar. Doe alles in de deegvorm.
    4. Verkruimel het overgebleven deeg over de appels. Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Baktijd ongeveer 35 minuten.

    Andere ideeën

    Je kunt op de deegbodem eerst nog wat banketbakkersroom doen, ook lekker. Ook lekker met kersen, pruimen en abrikozen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    2

    Heerlijk. Zonder rozijnen gemaakt die had ik niet in huis. Helft witte basterdsuiker en helft lichtbruine basterdsuiker. - 09 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren