Crème brûlée

18keer bewaard
1uur20min


15 personen hebben dit gemaakt

Klassieke crème brûlée is, alhoewel het tijd vergt, makkelijk te maken en een indrukwekkend dessert. Als je het koud wilt eten, kun je de crème brûlée in de koelkast zetten nadat je de bovenkant gebrand hebt. De bovenkant blijft knapperig.

EC3KFNW

Ingrediënten
Porties: 6 

 • 1 vanillestokje
 • 2 1/2 potjes (van 227 ml) slagroom
 • 200 ml halfvolle melk
 • 10 eidooiers
 • 5 eetlepels suiker
 • Voor de knapperige bovenkant
 • 4 eetlepels suiker

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur20min 

 1. Verwarm de oven voor op 140 graden C / gasovenstand 1.
 2. Schraap de zaadjes uit beide helften van het vanillestokje met de bolle kant van een mes. Meng de zaadjes, het stokje, slagroom en melk in een pan en verwarm dit op laag vuur tot het begint te bubbelen. NIET LATEN KOKEN.
 3. Meng de eidooiers en 5 eetlepels suiker in een kom en mix dit goed. Voeg dit mengsel toe aan de pan en verwarm nog eens 5 tot 8 minuten. Laat het niet koken, want dan krijg je klonten.
 4. Verdeel het mengsel over 6 vuurvaste schaaltjes. Zet de schaaltjes in een bakvorm en vul deze met koud water tot halverwege de schaaltjes. Zet dit 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.
 5. Haal ze uit de oven en haal de schaaltjes uit de bakvorm en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Zet de schaaltjes dan in de koelkast en laat ze nog 3 uur of langer afkoelen.
 6. Zet voor het serveren de grill van de oven aan. Strooi over elk schaaltje gelijkmatig wat suiker. Zet de schaaltjes 2 tot 3 minuten onder de grill, tot de suiker goudbruin en gekarameliseerd wordt.
 7. Laat de crème brûlée op kamertemperatuur 2 minuten afkoelen alvorens te serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Hillie
van
0

Beetje jammer, als ik doe wat hier boven staat, heb ik alleen maar een paar schaaltjes met water en suiker erin - 04 jan 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties