Chocoladecake met Guinness

    Chocoladecake met Guinness

    32keer bewaard
    55min


    43 personen hebben dit gemaakt

    Men zegt dat een goed glas Guinness naar chocolade smaakt, dus er is geen betere combinatie dan Guinness en chocoladecake.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 ml Guinness
    • 250 gr boter
    • 100 gr pure chocolade, in stukjes
    • 400 gr suiker
    • klein potje (125 ml) zure room of creme fraiche
    • 2 middelgrote eieren
    • 275 gr bloem
    • 1 eetlepel baksoda

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de Guinness samen met de boter, chocolade en suiker.
    2. Meng de eieren en de zure room erdoor.
    3. Voeg de bloem en baksoda bij.
    4. Mix dit goed door zodat er geen klontjes meer in zitten.
    5. Giet het beslag in een bakvorm en bak de cake in 40-50 minuten op 180 graden C gaar.
    6. Serveer als de cake nog een beetje warm is met wat gezoete creme fraiche.

    Tip

    Maak een taart van deze chocoladecake door de cake horizontaal doormidden te snijden, en er een chocolade ganache tussen te doen. Besmeer de gehele taart met een chocoladeglazuur naar keuze om het af te maken.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    tiatitia
    van
    6

    Heerlijk, erg apart. Ik heb de hele taart en de onderste helft besmeerd met een chocoladeglazuur, zo was het geen cake, maar een echte taart. Lekker! - 18 mrt 2010

    LauraGysens
    1

    wat bedoel je met een klein potje room? hoeveel is dit ongeveer? - 08 jun 2013

    Jolve
    van
    0

    Een heerlijke chocolade taart waar de hele Fam. gek op is. Het bier versterkt de chocolade smaak een aanrader - 02 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren