Khoresht bademjan

    Khoresht bademjan

    29keer bewaard
    2uur15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een traditioneel gerecht uit de perzische keuken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 middelgrote aubergines
    • 2 grote uien
    • 450g mager lams- of rundvlees
    • 200g tomaten uit blik
    • 1/2tl kaneel
    • naar smaak zout en peper
    • olie om te bakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Schil de aubergines en snij ze in langwerpige plakken.
    2. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze met zout.
    3. Laat ze een half uur staan om het bittere vocht eruit te laten lopen.
    4. Verhit wat olie in een pan en bak ze aan iedere zijde tot ze zacht en goudbruin zijn.
    5. Verhit wat olie in een andere pan en bak de uien tot ze goudbruin zijn.
    6. Voeg het vlees toe. Laat het 2 minuten bakken. Voeg tomaten en 2 kopjes water toe en doe een deksel op de pan.
    7. Laat alles 1 uur zachtjes pruttelen boven een zacht vuur.
    8. Schik de aubergines over het vlees en strooi er kaneel, peper en zout op en laat alles nog 10 minuten door koken.

    Tip

    lekker met rijst

    Bekijk dit op mijn blog

    Nooshin perzische recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren