Futomaki tonijn sushi

    Futomaki tonijn sushi

    4keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    futomaki-, nigiri sushi en sashimi met tonijn.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 200 gr kleine korrelige (Japanse) rijst
    • 3 dl water
    • 30 cc rijstazijn
    • 15 gr suiker
    • 10 gr zout
    • 4 velletjes Japanse zeewier (nori)
    • 100 gr verse tonijn
    • ¼ komkommer
    • Ingelegde gember (gari)
    • Groene mierikswortel (wasabi)
    • Japanse sojasaus (Kikkoman)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. rijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken
    2. onderwijl de rijstazijn met suiker en het zout mengen
    3. aan de warme rijst het azijnmengsel toevoegen en het geheel al omscheppend laten afkoelen
    4. tonijn – zonodig – eerst in plakken en vervolgens in repen snijden; licht zouten
    5. komkommer in de lengte halveren, zaad verwijderen en in dunne repen snijden
    6. zeewier boven de gasvlam enkele seconden roosteren tot deze van kleur en geur is veranderd
    7. zeewier op een “rolmatje” / keukendoek leggen
    8. ¼ van de rijst gelijkmatig over ¾ van de zeewier verdelen
    9. midden op de rijst een heel klein beetje wasabi verdelen pas op, wasabi is zeer scherp !!
    10. hierop ¼ van de tonijn- en een reepje komkommer verdelen
    11. zo oprollen dat tonijn en komkommer in het midden van de rijst zitten
    12. sushi met een scherp mes in gelijkmatige plakken snijden; serveren met gari, wasabi en sojasaus
    13. doop de sushi – met stokjes - in de sojasaus, eventueel op smaak gebracht met nog wat nog wat mierikswortel (wasabi)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren