Gebakken Jacobsmosselen

    Gebakken Jacobsmosselen

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gebakken Jacobsmosselen met zwarte bonensaus en zeekraal.

    OotKwisien Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 16 Jacobsmosselen zonder kuit
    • 1 eiwit
    • 1 theelepel fijngehakte gemberwortel
    • 2 theelepels Chinese rijstwijn
    • 1 theelepel plantaardige olie
    • Zout en peper
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 10 gr. zwarte boontjes (tausi boontjes), fijngehakt
    • 1 theelepel fijngehakte knoflook
    • 2 dl krachtige gevogelte bouillon
    • 1 eetlepel Chinese rijstwijn
    • 1 eetlepel lichte sojasaus
    • 1 theelepel suiker
    • maïzena of aardappelzetmeel
    • 250 gr zeekraal
    • plantaardige olie
    • 2 lente-uitjes
    • eventueel gefrituurde glasnoedels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 15min marineren  ›  Klaar in:50min 

    1. Jacobsmosselen onder de koude kraan zorgvuldig afspoelen en vervolgens drogen
    2. eiwit met de gemberwortel, rijstwijn, plantaardige olie, zout en peper tot een marinade mengen; hierin de Jacobsmosselen minimaal 15 minuten marineren
    3. verhit voor de saus de olie in een wok en fruit hierin zwarte boontjes met de knoflook in aan; voeg de bouillon, rijstwijn, sojasaus en suiker toe en breng alles al roerende aan de kook;bind de saus met wat aangemaakte maïzena tot deze licht gebonden is
    4. was de zeekraal zorgvuldig en blancheer vervolgens enkele seconden in kokend water; direct koud spoelen en de harde kernen verwijderen; zeekraal drogen
    5. lente-uitjes wassen, drogen en fijn snipperen
    6. Afwerking: saus opnieuw verwarmen
    7. weinig olie in een wok of koekenpan tot heet verhitten
    8. Jacobsmosselen hier om en om in aanbakken tot ze juist – niet ! – gaar zijn
    9. zeekraal in wat olie aanbakken
    10. zeekraal als een bedje over de voorverwarmde borden verdelen; Jacobsmosselen erover verdelen en napperen met de saus
    11. desgewenst garneren met de gefrituurde glasnoedels, bestrooien met lente-ui en direct serveren

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren