Noten-slagroomtaart

    Noten-slagroomtaart

    45keer bewaard
    1uur30min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Een klassieke notentaart met veel slagroom, maar wel veel caloriëen... Af en toe moet je jezelf verwennen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 6 eiwitten
    • 6 eidooiers
    • 200 gr suiker
    • 125 gr bloem
    • 1 pakje bakpoeder
    • 125 gr gemalen hazelnoten
    • Voor de vulling
    • 800 gr slagroom (4 bekertjes)
    • 2 zakjes slagroomversteviger
    • jam/marmelade
    • Om de cake mee te drenken
    • 3 eetlepels rum
    • Versiering
    • hele en gemalen hazelnoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Klop de eiwitten stijf. De eidooiers met de suiker tot een schuimig geheel roeren, dan de met de bakpoeder gemengde en gezeefde bloem en de gemalen hazelnoten erdoor mengen. Nu voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten erdoor mengen.
    2. Oven voorverwarmen op 180 graden C. Een springvorm met bakpapier bekleden en het beslag erin doen. Bak dit in 50 minuten in de voorverwarmde oven gaar.
    3. Laat de cake op een rooster afkoelen.
    4. Sla de slagroom met de slagroomversteviger stijf. De afgekoelde bodem 2 keer horizontaal doorsnijden en met de rum bedruppelen. Dan met jam besmeren en daarna met slagroom vullen.
    5. Leg de taartbodems weer op elkaar en bestrijk de gehele taart met slagroom. Garneren met de gemalen en hele hazelnoten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Nikske27
    van
    18

    Ik wil dit recept proberen te gaan maken voor de verjaardag van mijn dochter, mijn vraag is dus .. Welke maat bakvorm heeft u gebruikt voor dit recept ?? Ik hoor het graag groetjes Astrid .. - 17 nov 2011

    van
    5

    Hoeveelheden gewijzigd. Ik heb net de taart gebakken en nu laten afkoelen. De bodem is niet echt opgestegen, hoort het zo? Ik verwachtte namelijk dat veel dikker word om 3 delen te kunnen snijden. - 11 mei 2011

    van
    4

    wel makkelijk, weinig ingrediënten voor bodem. - 11 mei 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren