Paascakejes

    Paascakejes

    12keer bewaard
    20min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Dit zijn mini-cakejes, dus een mooi formaat voor de kinderen. Erg makkelijk en snel te maken. De kinderen kunnen ze decoreren zoals ze zelf willen. Gebruik chocola die je zelf het lekkerst vindt. Wij hebben er erg veel plezier in deze elk jaar voor Pasen te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • Voor de cakejes
    • 140 gr zelfrijzend bakmeel
    • 120 gr boter, zacht
    • 85 gr witte basterdsuiker
    • 2 eieren
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • Voor de topping
    • 100 gr melk- of pure chocolade, gesmolten
    • 120 gr boter, zacht
    • 120 gr poedersuiker
    • Voor de decoratie
    • een grote zak mini paaseitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C (gasovenstand 5). Gebruik 3 mini muffinvormen en doe daar mini papieren bakvormpjes in (of gebruik alleen de papieren vormpjes).
    2. Doe het meel in een grote kom en voeg daar de overige ingrediënten voor de cakejes aan toe. Mix met een elektrische mixer tot een glad geheel.
    3. Lepel het beslag in de papieren vormpjes. Vul ze voor 3/4. Bak de cakejes in 10-12 minuten gaar (de cakejes moeten stevig aanvoelen als je er op drukt). Haal uit de oven en laat afkoelen.
    4. Om de chocoladetopping te maken mix je de zachte boter samen met de suiker en voeg dan de gesmolten chocola toe. Mix het niet te lang door.
    5. Smeer dit op de bovenkant van de cakejes en decoreer ze met 2 of 3 mini paaseitjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren