Paasei-nestjes

    Paasei-nestjes

    6keer bewaard
    42min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Iedereen zal deze koekjes voor Pasen heerlijk vinden. Een nootachtig koekje met mini chocolade eitjes, een leuk recept voor Pasen voor de hele familie.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • Nestjes
    • 250 gr boter, zacht
    • 100 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eieren, gesplitst
    • 1 1/2 theelepel vanille extract
    • 275 gr bloem
    • 175 gr pecannoten of walnoten, fijngehakt
    • Decoratie
    • 1 reep pure chocola (of witte chocola)
    • 1 zak mini chocolade-eitjes met glazuurlaagje

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:42min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C / gasovenstand 4. Mix de boter en bruine suiker in een kom romig en luchtig. Mix de eidooiers erdoor en roer dan de vanille extract erdoor. Mix dan de bloem er goed doorheen.
    2. Klop de eiwitten schuimig in een ondiepe schaal. Spreid de walnoten uit op een bakplaat of op bakpapier.
    3. Rol 1 eetlepel van het koekdeeg tot een balletje; rol dit door het eiwit en dan door de walnoten. Leg ze 5 cm van elkaar af op een ingevette bakplaat. Druk met je duim een kuiltje in elk balletje.
    4. Bak de nestjes 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Als de koekjes zijn afgekoeld, smelt dan de chocolade in de magnetron. Lepel een klein beetje van de chocolade in elk kuiltje en leg er dan 2 tot 3 mini eitjes (afhankelijk van de grootte) in de holtes. Laat afkoelen zodat de chocola hard wordt en de eitjes stevig vastzitten in de nestjes.

    Eieren splitsen

    In deze video laten we je 4 methodes zien hoe je gemakkelijk eieren kunt splitsen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren