Geglazuurde citroencake

    Geglazuurde citroencake

    29keer bewaard
    1uur15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke citroencake met stukjes walnoot, lekker bij een kopje thee.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 75 gr boter
    • 200 gr suiker
    • 2 eieren
    • 125 ml melk
    • 1 theelepel citroenrasp
    • 60 gr walnoot, gehakt
    • 100 gr witte basterdsuiker (of poedersuiker)
    • het sap van 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Bloem, zout en bakpoeder mengen.
    2. In een grote kom boter, 200 gr suiker en de eieren licht en luchtig opkloppen. Afwisselend en in 2 delen melk en meelmengsel toevoegen. Goed mengen. Citroenrasp en noten erdoor roeren. Het beslag in een ingevette en met bloem bestrooid bakblik van 23x13 cm schenken.
    3. 60 minuten bij 180°C/gasstand 4 bakken. Laat de cake 5 minuten in de bakvorm afkoelen.
    4. 100 gr suiker en het sap van 1 citroen tot een glad glazuur kloppen. De cake uit de vorm halen en het glazuur over de warme cake verspreiden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    Nanda
    van
    4

    In deze cake gaat nog niet de helft zoveel boter als in een normale cake, dat trok me erg aan. Het geurt heerlijk als je 'em bakt en smaakt ontzettend lekker!! Die stukjes noot en de glazuur (al heb ik slechts 1/4 van het glazuurrecept gebruikt) geven echt een lekkere smaak. Een succes! - 23 jan 2010

    van
    0

    Ik vond het makkelijk om te maken. erg lekker en fris. Ik heb er zelf nog stukjes pistache en fijne citroen schil aan de suiker en citroen sap toegevoegd en slagroom om het een beetje een luxerere uitstraling van te maken en smaakt erg lekker zeer aan te raden. - 26 apr 2016

    0

    Vond het een geweldig lekker recept het smaakt verfrissend licht zuur en bakt goed en het is een tijd geleden maar deze cake scheurde niet tijdens het bakken .De volgende cake neem ik van alles een derde meer omdat mijn kleinste cakevorm iets groter was.Geweldig lekkere cake. - 24 dec 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren