Bobotie

    Bobotie

    9keer bewaard
    1uur50min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Een traditioneel en heerlijk Zuid-Afrikaanse recept met gehakt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 uien, in dikke schijven
    • 1 plak witbrood
    • 240 ml melk
    • 900 gr mager rundergehakt
    • 1 eetlepel curry poeder
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel suiker
    • 2 theelepels zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
    • 2 eetlepels azijn
    • 3 eetlepels chutney
    • 6 amandelen, gehakt
    • 75 gr rozijnen
    • 5 laurierblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Schenk in een grote wok net genoeg water om de bodem te bedekken. Breng dit aan de kook en voeg de uiringen toe. Kook tot de ui doorzichtig lijkt. Haal de uien uit de pan en hak ze fijn. Haal het water uit de pan en zet weer op het vuur. Doe de uien terug in de hete pan en bak ze tot ze licht bruin worden. Zet apart.
    2. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    3. Doop de plak brood in de melk en knijp uit. Zet de melk apart. Verkruimel het brood en doe dit in een kom. Meng het brood met het gehakt, curry poeder, 1 ei, suiker, zout, zwarte peper, kurkuma, azijn, chutney, amandelen en rozijnen.
    4. Doe het mengsel in een ovenschaal van ongeveer 18x28 cm. Steek de laurierblaadjes in het vlees. Bak dit geheel in 1 uur in de voorverwarmde oven.
    5. Klop het resterende ei los met 3 eetlepels van de overgebleven melk. Schenk dit over het vlees en bak nog eens 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren