Met uienschil gekleurde eieren

  (12)
  50 minuten

  Voor hardgekookte paaseieren met een prachtig marmereffect wikkel je de eieren in uienschil voor je ze kookt. Deze eieren geven niet af op kleren en handen. Ze zijn perfect voor het eieren zoeken, want ze vallen minder op tussen de stenen en bladeren, dus leuker voor de oudere kinderen. De gele en rode uien geven een sterkere kleur aan de eieren dan de witte uien.


  58 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Opbrengst: 12 eieren

  • 5 gele uien
  • 5 rode uien
  • 12 eieren

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

  1. Haal de gekleurde velletjes/schil van de rode en gele uien. Bewaar het restant van de uien voor een ander doel. Knip kaasdoek/neteldoek in vierkanten van ongeveer 12 bij 12 cm. Leg een paar uienschillen op een stuk neteldoek en leg er een ei op. Wikkel het doek om het ei zodat de uienschil om de ui zit. Zet vast met een elastiek. Herhaal met de overige eieren en uienschillen.
  2. Vul een grote pan met koud water en voeg de ingepakte eieren toe. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook, haal dan van het vuur en laat de eieren 10-15 minuten in het hete water liggen. Spoel de eieren daarna af met koud water, en verwijder het neteldoek en de uienschil. Spoel de eieren af en laat ze drogen.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (12)

  User's IP: 54.92.173.9