Paaskrans

    Paaskrans

    26keer bewaard
    2uur


    8 personen hebben dit gemaakt

    Met een gekookt ei of een chocolade ei in het midden van dit paasbrood heb je een prachtig brood voor de paastafel of om weg te geven.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor het deeg
    • 500 gr bloem
    • 20 gr gist
    • 250 ml melk, lauwwarm
    • 100 gr boter, gesmolten
    • 50 gr suiker
    • 1 ei
    • een snufje zout
    • rasp van de schil van 1 citroen
    • Voor de versiering
    • 1 eidooier
    • 50 gr amandelschaafsel of gehakte amandelen
    • 50 gr suiker
    • 3 eetlepels rum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Bloem in een kom doen. In het midden een kuiltje maken en hierin de gist doen. Met de lauwwarme melk en wat van de bloem omroeren. Afgedekt 15 minuten laten staan.
    2. Gesmolten boter, suiker, ei, zout en de citroenrasp erbij doen. Alles tot een samenhangend deeg kneden.
    3. Het deeg afgedekt op een warme plek laten rijzen tot het in volume is verdubbeld.
    4. Kort kneden, kleine kransen vlechten en op een met bekpapier bekleed bakblik leggen.
    5. Oven op 220 graden C voorverwarmen. Bestrijk de kransjes met de losgeklopte eidooier. Het amandelschaafsel, suiker en de rum mengen en hiermee de kransjes versieren.
    6. Bak de kransjes 40-60 minuten (al naar gelang de grootte) in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    koekje
    van
    3

    Leuk idee! - 28 mrt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren