Gegrilde groenten met couscous

    Gegrilde groenten met couscous

    21keer bewaard
    40min


    79 personen hebben dit gemaakt

    De zoete smaak van gegrilde groenten wordt in evenwicht gehouden door een scherpe tomatensaus en hun combinatie met couscous is gewoonweg perfect. Een heerlijk licht zomergerecht voor uw dagelijkse portie groenten en fruit.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 rode paprika
    • 1 courgette
    • 1 kleine aubergine
    • 1 grote rode ui
    • 85 gr diepvries tuinbonen
    • 1 blikje (400 gr) tomaatblokjes
    • 2 eetlepels balsamico
    • 175 gr couscous
    • 225 ml groentebouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. De rode paprika ontlijsten en in reepjes van 2 cm snijden. De aubergine in plakken van 1 cm snijden en deze in 6-8 stukken snijden. Ui schillen en in 8 stukken snijden. Courgette schillen en in dikke schijven snijden.
    2. Het barbecuerooster of een aluminium bakje op een heet vuur royaal met olijfolie invetten. Als het rooster erg heet is alle groenten erop leggen. Af en toe aandrukken om lijnen erin te drukken en af en toe omdraaien zodat ze niet verbranden. Ong. 15 minuten roosteren tot de groenten gelijkmatig bruin en gaar zijn.
    3. Tuinbonen, tomaat en azijn door de groenten scheppen en een paar minuten laten sudderen terwijl de couscous wordt bereid.
    4. Couscous in een middelgrote kom doen en groentebouillon erdoor roeren. Roer de couscous regelmatig door zodat het niet plakt. In 2-3 minuten gaar laten worden, vervolgens in of op een schaal leggen, de groenten erover verdelen en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren