Singapore Saté

    8 uur 30 minuten

    Een heerlijke Aziatische marinade en saus voor kip en rundvlees.


    20 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 groete rode ui, fijngehakt
    • 2 grote knoflooktenen, fijngehakt
    • 3 stengels citroengras
    • 120 ml sojasaus
    • 1 eetlepel arachideolie (pindaolie)
    • 1 eetlepel gemalen kurkuma
    • 1 1/2 theelepel bruine suiker
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen gember
    • zout en peper naar smaak
    • 450 gr kipfilet, platgeslagen
    • 12 sateprikkers

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 8uur marineren  ›  Klaar in:8uur30min 

    1. Meng in een grote kom de ui, knoflook, citroengras, sojasaus, arachideolie, kurkuma, bruine suiker, komijn, gember, zout en peper. Bewaar ongeveer twee eetlepels van de marinade in een andere kom en zet dit tot bereiding in de koelkast. Meng de kipfilet goed met de marinade en laat een nacht in de koelkast marineren.
    2. Leg ongeveer 30 minuten voor serveren de sateprikkers in water. Verwarm een grill of bbq voor en vet het rooster licht in met olie.
    3. Haal de kipfilet uit de kom en gooi de gebruikte marinade weg. Snijd elke kipfilet in 6 lange repen en rijg een reep aan een sateprikker. Grill de sate, draai ze vaak om en bestrijk ze elke keer met de apart gehouden marinade, tot de kip gaar is en bruine knapperige randjes heeft, ongeveer 5-8 minuten per sateprikker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren