Marshmallow fondant

Marshmallow fondant

31keer bewaard
8uur30min


1129 personen hebben dit gemaakt

Dit is een makkelijke manier om fondant te maken, waarmee je taarten kan bedekken en versieren. Als je wat overhoudt, kun je dat een paar weken bewaren in een goed luchtdicht afgesloten bakje.

Kiele Briscoe

Ingrediënten
Porties: 10 

  • 60 gram boter
  • 450 gram (mini) marshmallows
  • 4 eetlepels water
  • 1 theelepel vanille extract
  • 900 gram poedersuiker

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 29min  ›  Bereiding: 1min  ›  Extra tijd: 8uur in de koelkast  ›  Klaar in:8uur30min 

  1. Leg de boter in een ondiepe schaal, zet apart.
  2. Doe de marshmallows in een grote magnetronbestendige kom en verwarm het 30 sec tot 1 minuut op vol vermogen in de magnetron, zodat de marshmallows beginnen te smelten. Roer voorzichtig het water en de vanille extract door de hete marshmallows en roer tot het een glad geheel is. Roer langzaam de poedersuiker erdoor, in gedeelten, tot je een plakkerig deeg krijgt. Hou zo'n 130 gram suiker achter om mee te kneden. Het deeg zal zeer stijf zijn.
  3. Wrijf je handen goed in met boter en begin het plakkerige deeg te kneden. Als je daarmee bezig bent, zal het deeg vanzelf meewerken en wat handelbaarder worden. Leg het deeg op een werkblad bestoven met poedersuiker en blijf kneden tot het deeg niet meer plakkerig is, in 5 tot 10 minuten.
  4. Vorm een bal van de fondant, verpak dit goed in huishoudfolie en leg het een nacht in de koelkast. Voor gebruik tot kamertemperatuur laten komen en op een met poedersuiker bestoven werkvlak uitrollen.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren