Slagroomtaart

    Slagroomtaart

    31keer bewaard
    1uur15min


    51 personen hebben dit gemaakt

    Een slagroomtaart is zelf best eenvoudig te maken, en wel zo vers en lekker natuurlijk! Je kunt dit basisrecept voor slagroomtaart afmaken zoals je zelf wilt, met glazuur, slagroom, amandelen en chocolaatjes, fondant of zelfs een laagje marsepein.

    koekje Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • voor het deeg
    • 6 eieren
    • 150 gr suiker
    • 80 gr bloem
    • 20 gr maizena
    • Voor de vulling
    • 250 ml melk
    • 2 eidooiers
    • 25 gr bloem
    • 30 gr suiker
    • 1/2 stokje vanille
    • jam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Splits de 6 eieren. Sla de eiwitten zeer stijf in een schone, vetvrije mengkom met een handmixer met vetvrije mixers. Mix de eidooiers in een andere kom met de suiker tot een glad geheel. Mix dan de gezeefde bloem en maizena erdoor. Meng voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten door het beslag.
    2. Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide springvorm en bak de cake in 30 tot 35 minuten lichtbruin en gaar in een voorverwarmde oven op 180 graden C. De cake is gaar als je een prikker in het midden steekt die er schoon uitkomt. Haal de cake uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.
    3. Om de roomvulling te maken: Klop de eidooiers met de suiker en bloem tot een glad geheel. Breng de melk aan de kook met het merg van het vanillestokje in een pannetje op middelhoog vuur. Schenk de hete melk onder voortdurend roeren bij de eidooiers. Giet dan alles terug in de pan en laat zo'n 8 minuten zachtjes koken. Laat de roomvulling afkoelen (leg er huishoudfolie direct overheen, zodat er zich geen velletje vormt).
    4. Snijd de afgekoelde cake in 3 of 4 lagen. Besmeer de eerste laag met jam en de volgende laag (of lagen) met de roomvulling. Als alle lagen weer op elkaar liggen kun je de taart afsmeren met een boterroomglazuur, of slagroom (met slagroomversteviger), of een laagje fondant uitrollen en de cake hiermee bedekken en dan verder versieren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    3

    ik vond het heerlijk - 27 mrt 2014

    PeterWillems63
    2

    Ik vond het vies. - 01 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren