Aspergesoep

    Aspergesoep

    7keer bewaard
    25min


    57 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige, gebonden soep van witte asperges uit blik of glas, zodat je niet op het aspergeseizoen hoeft te wachten om deze soep te maken. Klaar in een handomdraai.

    renettakookt Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 potje asperges
    • 750 ml bouillon
    • 150 ml melk
    • 40 gr bloem
    • 40 gr boter
    • nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Laat de asperges uitlekken in een vergiet, maar vang het aspergenat op. Snijd de asperges in kleinere stukjes.
    2. Smelt de boter in een grote pan en voeg er de bloem bij, roer dit goed door tot een glad papje. Voeg er dan geleidelijk de bouillon en het aspergenat bij onder voortdurend roeren. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
    3. Voeg vervolgens de melk, nootmuskaat en de stukjes asperges toe.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    xNicoleXxX
    2

    Lekker ! Erg snel klaar. Wel wat waterig dus heb een beetje meer melk en bloem gebruikt. Ook heb ik spekjes er aan toegevoegd. - 05 okt 2014

    JanetHof
    van
    1

    echt heerlijk - 26 apr 2013

    angelajonker1990
    0

    Ik heb room gebruikt en wat hamblokjes, maar verder een toprecept - 17 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren