Eendenborst met sjalotjes in rode wijn

    Eendenborst met sjalotjes in rode wijn

    5keer bewaard
    1uur10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept heb ik zelf gedurende de jaren steeds naar eigen smaak aangepast en is eigenlijk vaste prik om met de paasdagen te maken. Het is ondertussen al door familie en vrienden overgenomen die het ook weer naar hun smaak hebben veranderd.

    kirstennl Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 500 gram sjalotjes
    • 1 el olie
    • zout en peper
    • 125 ml rode wijn
    • 1/2 groentebouillonblokje
    • 3 el honing
    • 1 el ingemaakte groene peperkorrels
    • 1-2 el rodewijnazijn
    • 2 eendenborstfilets (ca. 750gr)
    • 2 takjes rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Bedek de sjalotjes geheel met water en breng ze aan de kook. Laat ze 1-2 minuten zachtjes pruttelen. Laat de sjalotjes schrikken en pel ze. Bak de sjalotjes in de hete olie. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de rode wijn en 125ml water toe en breng het geheel aan de kook. Voeg al roerend het bouillonblokje, de peperkorrels, de honing en de azijn toe. Laat het geheel ca. 2 minuten zachtjes koken zonder deksel op de pan.
    2. Dep eventueel het vlees droog. Snijd de huid ruitvormig in. Braad de filets ca. 5 minuten aan de huidzijde aan in een ovenvaste pan op een hoog vuur. Keer de filets om en braad ze nog eens 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Was de rozemarijn en voeg hem toe, hou een beetje achter. Braad de filets ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven (elek. 175C/hetelucht 150C/gas: stand 2).
    3. Neem de filets uit de oven en laat ze ca. 5 minuten rusten. Schep het vet van de braadfond weg. Giet de fond bij de sjalotjes. Snijd de filets in plakken en serveer ze warm of koud met de sjalotjes. Garneer met de rest van de rozemarijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren