Advocaat

    Advocaat

    22keer bewaard
    15min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept om zelf advocaat te maken. Dit recept heb ik nog van mijn oma.

    renettakookt Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 8 eieren
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 400 gr suiker
    • 1/2 liter brandewijn
    • 150 ml water, net van de kook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Klaar in:15min 

    1. Klop in een kom de eieren met de suiker en vanillesuiker op tot een glad, romig geheel. Zet de kom dan op een pan met (net niet kokend) water op een laag vuur (au bain marie) en voeg al roerende met een garde langzaam 150 ml heet water en de brandewijn toe aan de kom. Laat dit zo even doorwarmen, zodat de advocaat dikker wordt. Laat het niet koken, dan heb je kans dat de eieren gaan schiften.
    2. Je kunt de advocaat bewaren in steriele, goed afgesloten potten.

    Tip

    Voor een dikkere en gelere advocaat worden de eieren gesplitst en alleen de eierdooiers gebruikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    NicolienLooman-Voorpostel
    6

    Ik heb op een boerderij fair verse advocaat gekocht, deze was echt zalig. Veel lekkerder dan vanuit de winkel. Nu wil ik zelf dit gaan proberen te maken. Nu net dit recept gemaakt. Ik mis alleen het opbergen. Als je het hebt gemaakt, gelijk in potten gieten en gelijk de deksel erop of eerst af laten koelen? Hij komt niet overeen met die in op de boerderijfair heb gekocht. - 13 jul 2013

    6

    dit wil ik al jaren proberen. Ik start en laat weten wat het is geworden. - 07 nov 2011

    4

    Naar dit ben ik heel lang op zoek ga volgende week maken laat het weten .... - 26 jul 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren