Wit-groene aspergesalade met broccoli

    Wit-groene aspergesalade met broccoli

    2keer bewaard
    1uur40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke salade van asperges en broccoli, lekker bij vlees of brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr groene asperges
    • 500 gr witte asperges
    • 500 gr broccoli
    • zout
    • 1 theelepel suiker
    • 30 gr boter
    • 50 gr hazelnoten
    • 4-5 eetlepels sherry-azijn
    • zwarte peper uit de molen
    • 6 eetlepels olijfolie
    • 2 eidooiers
    • 2 bosjes verse peterselie, grof gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Witte asperges schillen en in stukjes van 5cm snijden. Groene asperges wassen en van de onderkant 1 cm afsnijden. Eventueel de onderste helft schillen als deze erg houterig is. In stukjes van 5cm snijden.
    2. Breng ruim water met zout, suiker en boter erin aan de kook en de asperges hierin 12-15 minuten gaar koken. Asperges eruit halen en in hetzelfde water de broccoli 6-8 minuten koken en daarna goed laten uitlekken.
    3. De hazelnoten zonder vet in een pan roosteren, dan in een vergiet doen en de bruine velletjes eraf wrijven. Dan de hazelnoten grof hakken.
    4. Voor de saladedressing azijn, zout en peper in een klein kommetje mengen. Olie al roerende toevoegen en ten slotte de eidooier erdoor roeren.
    5. Asperges, broccoli, hazelnoten en peterselie in laagjes in een kom doen, de saus erover gieten en afgedekt 1 uur in de koelkast laten staan.

    Tip

    Je kunt ook mayonaise in plaats van eidooiers en olie gebruiken voor de saus.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren