Amaretti

    (2)
    32 minuten

    Om te zorgen dat de amaretti even groot worden, kun je ze het beste met een spuitzak op het bakblik spuiten, maar om die vervolgens schoon te maken is nogal een werk. Ik neem daarom een diepvrieszakje, waar ik een klein hoekje van af knip en na gebruik weggooi.


    24 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • 400 gr gepelde amandelen
    • 300 gr suiker
    • 1/2 zakje vanillesuiker
    • 4 eiwitten
    • snufje zout
    • enkele druppels bittere amandelolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. 1-2 bakblikken met bakpapier bedekken.
    2. Maal de amandelen fijn. Met suiker en vanillesuiker mengen.
    3. Eiwit met zout stijf slaan, en ondertussen amandelolie toevoegen. Het eiwit goed door het amandel-suikermengsel mengen.
    4. Met een (zelfgemaakte) spuitzak kleine ronde hoopjes maken op de bakplaat.
    5. 4-6 uur op kamertemperatuur laten drogen.
    6. Oven voorverwarmen op 175 graden C.
    7. Bak de amaretti 10-12 minuten in de voorverwarmde oven. Bewaar in een koekblik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    mikie
    van
    0

    ik ga het zeker eens proberen. maar ik weet nu al dat het super lekker gaat zijn!!!! ps ook goed idee om een diepvrieszakje i.p.v een spuitzak te gebruiken  -  12 aug 2013

    Beoordelingen van onze andere internationale sites

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren