Gegrilde makreel in teriyakisaus

    Gegrilde makreel in teriyakisaus

    24keer bewaard
    28min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Deze Japanse marinade geeft een heerlijke smaak en textuur aan gegrilde makreel. Geelstaart, tonijn of zalm zijn ook lekker in dit gerecht. Eenvoudig en exotisch!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 makreelfilets
    • 60 ml ketjap
    • 60 ml mirin (zoete Japanse wijn)
    • 1 eetlepel suiker
    • 1/2 eetlepel gember, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:28min 

    1. De filets afspoelen en droogdeppen een stuk keukenrol. In een middelgrote kom ketjap, mirin, suiker en gember mengen. Leg de filets in de marinade en minstens 20 minuten laten intrekken.
    2. De oven voorverwarmen op grillstand of de barbecue goed heet laten worden. De filets 5-8 minuten grillen, af en toe bedruipen, tot deze met een vork uiteen valt. Serveren met een schijfje citroen of Chinese radijs ter garnering.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren