Gegrilde makreel in teriyakisaus
1 / 1 Foto van:  Chicago Lynn
Blader

Gegrilde makreel in teriyakisaus

Deze Japanse marinade geeft een heerlijke smaak en textuur aan gegrilde makreel. Geelstaart, tonijn of zalm zijn ook lekker in dit gerecht. Eenvoudig en exotisch!

Jano Marko

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 4 makreelfilets
  • 60 ml ketjap
  • 60 ml mirin (zoete Japanse wijn)
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • 1/2 eetlepel gember, geraspt

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:28min 

  1. De filets afspoelen en droogdeppen een stuk keukenrol. In een middelgrote kom ketjap, mirin, suiker en gember mengen. Leg de filets in de marinade en minstens 20 minuten laten intrekken.
  2. De oven voorverwarmen op grillstand of de barbecue goed heet laten worden. De filets 5-8 minuten grillen, af en toe bedruipen, tot deze met een vork uiteen valt. Serveren met een schijfje citroen of Chinese radijs ter garnering.

Meer recepten

  • Vergelijkbare recepten

  • Vis

  • Aziatische recepten

  • Meer collecties

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties