Inloggen Aanmelden

Gegrilde makreel in teriyakisaus

Deze Japanse marinade geeft een heerlijke smaak en textuur aan gegrilde makreel. Geelstaart, tonijn of zalm zijn ook lekker in dit gerecht. Eenvoudig en exotisch!

Jano Marko

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 4 makreelfilets
  • 60 ml ketjap
  • 60 ml mirin (zoete Japanse wijn)
  • 1 eetlepel ruwe rietsuiker
  • 1/2 eetlepel gember, geraspt

Bereidingswijze
Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:28min 

  1. De filets afspoelen en droogdeppen een stuk keukenrol. In een middelgrote kom ketjap, mirin, suiker en gember mengen. Leg de filets in de marinade en minstens 20 minuten laten intrekken.
  2. De oven voorverwarmen op grillstand of de barbecue goed heet laten worden. De filets 5-8 minuten grillen, af en toe bedruipen, tot deze met een vork uiteen valt. Serveren met een schijfje citroen of Chinese radijs ter garnering.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties