Zuid-Afrikaanse Melktaart (melktert)

    Zuid-Afrikaanse Melktaart (melktert)

    17keer bewaard
    50min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Deze puddingtaart met een heerlijke bodem is een Zuid-Afrikaanse favoriet, lekker bij een kopje thee. Ik heb dit recept van een vriend.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 115 gr boter
    • 190 gr suiker
    • 1 ei
    • 200 gr bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 950 ml melk
    • 1 theelepel vanille extract
    • 15 gr boter
    • 2 1/2 eetlepel bloem
    • 2 1/2 eetlepel maïzena
    • 100 gr suiker
    • 2 eieren, losgeklopt
    • 1/2 theelepel kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C.
    2. Klop de 115 gr boter en 190 gr suiker romig in een middelgrote kom. Voeg 1 ei toe en mix tot een glad mengsel. Meng in een andere kom de 200 gr bloem, bakpoeder en zout. Roer het meelmengsel door het suikermengsel tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. Verdeel/druk het mengsel over de bodem en randen van twee taartvormen van 23 cm.
    3. Bak de bodems 10-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
    4. Meng in een grote sauspan de melk, vanille extract en 15 gram boter. breng aan de kook op middelhoog vuur en haal dan van het vuur.
    5. Meng in een andere kom de 2 1/2 eetlepel bloem, maizena en 100 gr suiker. Voeg de losgeklopte eieren toe aan het suikermengsel en klop dit met een garde tot een glad geheel. Klop dit mengsel langzaam met een garde door de melk. Doe het mengsel terug in de pan en breng al roerende aan de kook. Laat het (al roerende) 5 minuten koken. Schenk de helft van het mengsel in elke taartvorm. Bestrooi met kaneel. Zet in de koelkast om af te koelen alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    koekje
    van
    6

    Erg lekker!! lekker zoet, lekker romig. Ik heb het als dessert geserveerd. Ik heb meerdere recepten voor melktert bekeken, maar deze was het makkelijkst om te maken. Je bakt alleen de bodem in de oven en de 'pudding' maak je in een pannetje op het vuur. Erg makkelijk, kan niet mislukken... - 23 apr 2010

    koekje
    van
    2

    Andere ingrediënten gebruikt. Ik was vergeten bloem te kopen, maar had nog wel cakemeel in huis (waar je normaal nog ei, boter en suiker aan toe moet voegen). Verder alles volgens het recept gedaan. Smaak is heerlijk. Lag vast aan de cakemeel, maar ik moest de bodem zeker 15 minuten bakken, misschien zelfs ietsjes langer. - 23 apr 2010

    0

    ik heb dit al vaak gemaakt familie klassieker maar niet volgens dit recept , trouwens veel lekkerder op traditionele manier met koekjesbodem ( verkruimelde koekjes gemengd met boter ) - 20 dec 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren