Frikkadels; Zuid-Afrikaanse gehaktballetjes

    Frikkadels; Zuid-Afrikaanse gehaktballetjes

    40keer bewaard
    35min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Zuid-Afrikaans recept voor gehaktballetjes. Soms wordt er ook een (fruitige) saus bij geserveerd, maar ik vind ze zo al erg lekker. Heerlijk als borrelhapje.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo rundergehakt
    • 2 eieren
    • 4 plakjes oud witbrood, verkruimeld
    • 1/2 theelepel nootmuskaat
    • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 theelepel gedroogde koriander
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng het gehakt met de broodkruimels, losgeklopte eieren en de kruiden en kneed het goed door. Vorm er kleine balletjes van.
    2. Braad de gehaktballetjes aan in ruim boter of olie tot ze aan alle kanten bruin zijn, zet het vuur dan wat lager en bak nog even door tot de balletjes gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Hij is lekker, zeker met een mango chutney, maar in deze vorm vind ik de hoeveelheid kruiden erg weinig voor 1kg gehakt. Die heb ik toch zeker verviervoudigd. En een koffielepel sambal erdoor om hem wat pittiger te krijgen. - 12 jul 2014

    van
    0

    erg lekker met gember saus . - 30 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren