Lasagne met kip

    Lasagne met kip

    22keer bewaard
    1uur55min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Dit is weer eens een ander recept voor lasagne. Misschien ingewikkeld om te maken, maar erg de moeite waard.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olie (voor de saus)
    • 1 grote ui, gesneden
    • 100 gr bacon (of spek), vet eraf gesneden en in blokjes
    • 25 gr bloem
    • 300 ml kippenbouillon
    • 225 gr tomatenblokjes uit blik
    • 4 gekookte kipfilets
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 6 lasagnebladen (of meer indien nodig)
    • 1 theelepel olie
    • 25 gr boter
    • 25 gr bloem (voor de witte saus)
    • 300 ml melk
    • zout en peper
    • 100 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur20min  ›  Extra tijd: 15min rusten  ›  Klaar in:1uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C en vet een ovenschaal in.
    2. Maak de kipsaus: Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan, voeg de ui toe en bak dit tot het zacht is en licht verkleurd. Voeg de bacon toe en bak nog 1 minuut door.
    3. Strooi de bloem erbij en bak al roerende 1 minuut. Haal van het vuur en roer geleidelijk de bouillon, tomaten, kip en tomatenpuree erdoor.
    4. Zet de pan weer op het vuur en breng aan de kook, onder voortdurend roeren, zet het vuur dan lager en laat zachtjes 3 minuten pruttelen. Haal van het vuur en zet apart.
    5. Breng een grote pan gezouten water aan de kook en kook hierin de lasagnebladen 10 minuten met 1 theelepel olie.
    6. Maak ondertussen de witte saus: Smelt de boter in een sauspan, strooi de bloem erbij en verwarm al roerende 2 minuten op laag vuur. Haal van het vuur en roer geleidelijk de melk erdoor, zet weer op het vuur en laat al roerende zachtjes koken tot de saus dikker en glad is geworden. Zet apart.
    7. Giet de lasagne af en dep ze droog met keukenpapier.
    8. Verspreid de helft van de kipsaus op de bodem van de ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Leg er 3 lasagnebladen overheen.
    9. Verspreid de resterende kipsaus over de lasagne en bestrooi nogmaals met zout en peper en bedek met een tweede laag lasagnebladen. Schenk de witte saus over de lasagne en bestrooi met zout en peper.
    10. Strooi geraspte kaas over de bovenkant en bak de lasagne 1 uur in de voorverwarmde oven tot het goudbruin is en bubbelt.
    11. Laat de ovenschaal 15 minuten rusten, zet het dan weer 5 minuten in de oven om op te warmen (dit helpt om de lasagne steviger te maken).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Patty
    van
    1

    Heerlijke lasagne, de kinderen vonden het ook erg lekker. Ik moet wel zeggen dat ik er nog wat spinazie aan toe heb gevoegd om het gezonder te maken. - 09 sep 2010

    rhedvr
    van
    0

    Mijn kinderen zijn gek op lasagne. Deze met kip viel perfect in de smaak. Gemaakt op za 13 feb 2016 - 03 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren