Krabsoep met asperges

    Krabsoep met asperges

    4keer bewaard
    1uur7min


    Maak dit als eerste!

    Een fijne soep die ik vaak voor bezoek maak. Lekker met wat knapperig stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr krab, met schaal
    • 1 liter water
    • 1 bosje soepgroenten, fijngesneden
    • zout
    • peper
    • 40 gr boter
    • 40 gr bloem
    • 6 asperges, geschild
    • 250 ml droge witte wijn
    • 250 ml slagroom
    • 1 theelepel mosterd
    • 1/4 theelepel milde tot middelscherpe currypoeder
    • 4 eetlepels gehakte verse dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 42min  ›  Klaar in:1uur7min 

    1. schaal van de krab halen en de schalen met water en soepgroente in een pan op het vuur zetten. Zout en peper toevoegen en 30 minuten laten koken. Giet de bouillon door een zeef in een schaal.
    2. In dezelfde pan de boter smelten en bloem toevoegen. Al roerende aanbakken. Beetje bij beetje de hete bouillon toevoegen en daarbij met een garde goed roeren.
    3. Asperges in hapklare stukjes snijden en in de soep doen. 8-10 minuten laten koken, tot de asperges gaar zijn. Krabvlees in de soep doen en nog 1-2 minuten laten koken.
    4. Wijn en slagroom toevoegen, doorroeren en de soep goed verwarmen. Mosterd en currypoeder erdoor roeren en met zout en peper verder op smaak brengen. Met dille bestrooien en serveren.

    Asperges schillen, koken en bewaren

    Bekijk ons artikel over het schillen, koken en bewaren van witte asperges!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren