Witte chocolademoussetaart

    Witte chocolademoussetaart

    116keer bewaard
    4uur55min


    49 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een onwaarschijnlijk lekker dessert. De bodem is anders dan anders, maar net zo makkelijk om te maken. De taart hoeft niet gebakken te worden (alleen de bodem) en de witte chocolademousse vulling wordt gemaakt met griekse yoghurt voor een lichte en frisse smaak. Bedekt met een laagje kersenjam ziet de taart er fantastisch uit, maar is vrij eenvoudig om te maken.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • Bodem
    • 50 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 50 gr bloem
    • 50 gr hazelnoten
    • 50 gr boter
    • Vulling
    • 350 gr goede kwaliteit witte chocolade, in stukjes
    • 350 gr griekse yoghurt
    • 1 blaadje gelatine, geweekt in wat koud water
    • 350 ml slagroom, stijf geslagen
    • 1 (340 gr) pot kersenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 4uur in de koelkast  ›  Klaar in:4uur55min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasovenstand 3. Vet een springvorm van 23cm in en bekleed met bakpapier.
    2. Voor de bodem:

    3. Maal de hazelnoten in een keukenmachine met de pulseerstand tot ze zijn verkruimeld. Voeg suiker, bloem en boter toe. Pulseer tot alles goed gemengd is. Druk het mengsel gelijkmatig op de bodem van de springvorm. Bak de bodem 10-13 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen.
    4. Voor de vulling:

    5. Smelt de witte chocola in een hittebestendige kom op een pan met kokend water. Zodra het gesmolten haal je de kom van het vuur. Voeg eerst de yoghurt en daarna de gelatine toe aan de gesmolten chocola, en meng goed door. Laat het mengsel iets afkoelen en voeg dan de opgeklopte slagroom toe.
    6. Schenk het mengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het glad met de achterkant van een lepel. Zet 4 uur in de koelkast om stijf te worden.
    7. Smeer kersenjam over de bovenkant van de taart. Gebruik zoveel als je zelf wilt. Dien op, of zet de taart weer terug in de koelkast tot gebruik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (8)

    van
    7

    hij was heerlijk fris en lekker - 01 dec 2011

    berts
    van
    6

    Lekker. De volgende keer gebruik ik twee gelatineblaadjes, de vulling bleef ietwat zacht. Prima vervanger voor de ijscoupe. Fraaie afsluiting met koffie erbij. - 30 mrt 2013

    charlottehenning
    5

    Hij was lekker, ietwat zwaar, kleine stukjes serveren. Werkt misschien ook als petit fours. Of een dunner laagje vulling, alles met 100 gr verminderen. De chocolade smaak kwam goed over. Het recept heb ik aangepast, met berts tip van een blaadje gelatine meer. En dan is hij zelfs na 4 uur nog niet helemaal stijf. Maak hem liever een dag eerder dan kunnen de smaken intrekken. En hij is koud het beste te snijden. Tip! Doe eerst de yoghurt in de gesmolten chocolade, ik deed eerst de gelatine en toen ging alles klonteren en moest ik weer alles smelten. Verder heb ik een half vanillestokje in de slagroom meegeslagen. Voor Lotte W, Gewoon In springVorm Doen Geen Boter Nodig Die Van Mij Was Anti Aanbak - 23 okt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren