Gekarameliseerde ui met snijbiet

    Gekarameliseerde ui met snijbiet

    1keer bewaard
    30min


    165 personen hebben dit gemaakt

    De gekarameliseerde ui geeft aan de snijbiet een vleugje zoetigheid, terwijl de kappertjes en olijven het hartig maken. Ik combineer het gerecht vaak met roergebakken zwaardvis.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel donkerbruine basterdsuiker
    • 1 bosje snijbiet, gewassen en fijngesneden
    • 60 gr pitloze Kalamata olijven
    • 2 eetlepels kappertjes
    • 1/2 theelepel grof zeezout, of naar smaak
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • het sap van 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. De uien in een koekenpan met olijfolie op matig hoog vuur bruin bakken. Basterdsuiker erdoor roeren en enkele minuten doorkoken.
    2. Als de ui gekarameliseerd is snijbiet en olijven erdoor roeren. Als de snijbiet enigszins is verslapt kappertjes en zout toevoegen en ong. 3 verder bakken tot de snijbiet helemaal gaar is. Op smaak brengen met zwarte peper en een citroen erover uitknijpen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren