Zweedse room met zomerfruit

    Zweedse room met zomerfruit

    5keer bewaard
    15min


    42 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig en elegant dessert. Ik krijg elke keer verzoeken om het te maken. Gebruik fruit van het seizoen of naar je eigen smaak: het blijft een heerlijk toetje.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 ml zure room
    • 100 gr witte basterdsuiker
    • 120 ml naturel yoghurt
    • 1 theelepel vanille extract
    • 3 eetlepels Grand Marnier
    • 475 ml double cream (dikke slagroom)
    • 1 bakje verse aardbeien, schoongemaakt en gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Meng de zure room, suiker, yoghurt, vanille extract en Grand Marnier in een grote kom.
    2. Schenk de slagroom in een sauspan en verwarm dit op middelhoog vuur tot net beneden het kookpunt. Roer voorzichtig de hete room door het zure roommengsel. Vul elk glaasje voor 3/4 met het roommengsel. Leg er aardbeien bovenop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren