Wijn-crème brulee met frambozen en passievruchten

    Wijn-crème brulee met frambozen en passievruchten

    2keer bewaard
    2uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Wijn-crème brulee met frambozen en passievruchten. (dessert voor 6 personen)

    Boompje Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1,5 dl zoete witte dessertwijn naar keuze
    • 4 dl slagroom
    • 1,5 dl volle melk
    • 5 dooiers van grote eieren
    • 100 gram suiker
    • 2 stengels citroengras
    • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
    • 3 rijpe passievruchten
    • 150 gram rijpe sappige frambozen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Extra tijd: 1uur afkoelen  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. Houd 2 eetlepels wijn apart voor de vruchtensaus. Doe de rest met de melk, slagroon en geschilde en in stukken gebroken stengels citroengras in een pan en laat alles een half uur zachtjes trekken, zonder te koken.
    2. Zeef de massa daarna boven een schone pan en los er op een laag vuur, weer zonder koken, de helft van suiker in op.
    3. Klop de eidooiers dik en schuimig met de rest van de suiker en giet er in gedeelten de hete melk-room-wijnmassa bij.
    4. Verdeel dit mengsel over 6 ovenvaste vormpjes en zet deze in een braadslee. Vul de braadslee met heet water, tot 1 cm onder de rand van de ovenaste vormpjes en schuif de braadslee op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven (125 graden C). Laat de puddinkjes in een uur stevig worden.
    5. Laat de vormpjes een uur op het aanrecht staan en zet ze daarna in de koelkast.
    6. Schep de volgende dag het vruchtvlees (met de zaadjes) uit de passievruchten en schep er de frambozen en 2 apartgehouden eetlepels wijn door.
    7. Verhit de gril of de bovenwarmte van de oven tot 220 graden. Zet de vormpjes met wijnpudding op het ovenrooster, strooi er de basterdsuiker overheen en zet het rooster zo hoog mogelijk in de oven en laat de suiker 3 minuten karamelliseren.
    8. Zet elk vormpje op een bord en schep er de vruchtensaus omheen. Direkt serveren

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren