Jab Chae (Koreaanse noedels)

    Jab Chae (Koreaanse noedels)

    3keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een goed recept voor Koreaanse noedels. Ik heb de hieronder genoemde groenten gebruikt, maar je kunt groenten gebruiken die je zelf wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250g Koreaanse jab chae zoete aardappel noedels of rijst vermicelli
    • 750ml water
    • 100 g mager rundvlees, in reepjes gesneden
    • 1 ui, in dunne plakjes gesneden
    • 1 middelgrote wortel, in 5 cm dunne reepjes gesneden
    • 2 lente-uitjes, gesneden in stukjes van 5 cm
    • 1 klein teentje knoflook, uitgeperst
    • Voor de saus
    • 2 eetlepels sojasaus
    • 2 theelepels poedersuiker
    • ½ theelepel sesamzaadjes
    • ½ theelepel sesamolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook het water en voeg de vermicelli/noedels toe. Kook deze 10-12 minuten, of totdat de noedels helder van kleur zijn en zacht. Laat de noedels uitlekken in een vergiet, laat het 10 minuten staan en spoel af met koud water. Snijd de noedels 2-3 keer.
    2. Bak het rundvlees aan met een beetje olie, knoflook, snufje zout en zwarte peper. Bak dan individueel de wortel, ui en lente-ui met een kleine hoeveelheid olie, met een snufje zout en zwarte peper.
    3. Doe alle ingrediënten in een grote kom. Voeg de noedels toe en de ingredienten voor de saus en meng dit goed door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren