Ricottataart met aardbeien en balsamicoazijn

    Ricottataart met aardbeien en balsamicoazijn

    3keer bewaard
    1uur5min


    4 personen hebben dit gemaakt

    frisse zomertaart met net wat extra's door de pittige balsamico.

    Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 75 gr suiker
    • 150 gr boter
    • 300 gr bloem
    • 2 eidooiers
    • 250 gr ricotta
    • 90 gr suiker
    • 2 bakjes aardbeien
    • 3 eetlepels balsamicoazijn
    • snufje versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Meng de ingrediënten voor het deeg (suiker, boter, bloem, eidooiers
    2. Rol het deeg uit tot een dikte van max. 1 cm.
    3. Vet een taartvorm van 24 cm in met boter. Bestuif met bloem en leg het deeg er in. Druk het deeg goed tegen de randen.
    4. Leg er bakpapier op en droge bonen - zodat het deeg niet omhoog komt tijdens het bakken - en bak het deeg 20 minuten op 180°C.
    5. Meng de ricotta met de suiker.
    6. Snijd de aardbeien in schijfjes en meng ze met de azijn, doe er de peper over (1 draai met de pepermolen ongeveer)
    7. Haal de taartvorm uit de oven. Verwijder de bonen en het papier en laat afkoelen.
    8. Strijk er de ricotta over uit. Leg de aardbeien over de taart en dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren