Gekruid abrikozenbrood

    Gekruid abrikozenbrood

    1keer bewaard
    1uur10min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk stevig brood met volkorenmeel, gemberpoeder, koriander en kaneel. Lekker als tussendoortje. U kunt ook sinaasappel- of abrikozensap gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 60 gr gedroogde abrikozen, in stukjes
    • 110 ml ananassap
    • 170 gr volkorenmeel
    • 100 gr witte bloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel soda bicarbonaat
    • 3 eetlepels donkerbruine muscavado- of basterdsuiker
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel korianderpoeder
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 ei
    • 2 eetlepels koolzaadolie of plantaardige olie
    • 180 ml karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Abrikozen en ananassap in een kleine sauspan op een middelhoog vuur verwarmen tot er bubbels ontstaan. Van het vuur halen, apart zetten en af laten koelen.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4 en een bakvorm van 23x12 cm licht invetten.
    3. In een grote kom volkorenmeel, witte bloem, bakpoeder, soda bicarbonaat, suiker, gember, koriander en kaneel mengen.
    4. In een aparte kom ei, plantaardige olie en karnemelk opkloppen en vervolgens mengen met het afgekoelde abrikozenmengsel. In regelmatige porties het mengsel van karnemelk en abrikozen aan het meelmengsel toevoegen en goed mengen.
    5. Beslag in de bakvorm gieten. 50 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailprikker schoon uit het midden van het brood verwijderd kan worden.
    6. 5 minuten laten afkoelen. Vervolgens de zijkanten van het brood met een onscherp mes losmaken en brood uit het bakblik halen. Op een rooster volledig laten afkoelen alvorens te snijden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren