Penne pasta met tomaat en basilicum

    Penne pasta met tomaat en basilicum

    10keer bewaard
    45min


    92 personen hebben dit gemaakt

    Een pasta op Mediterraanse wijze, altijd een succes in de familie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 220 gram penne pasta
    • 1 eetlepel basilicumolie
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 1 bakje kerstomaten, gehalveerd
    • 130 gr geraspte belegen kaas
    • 130 gr geraspte mozarella
    • 45 gr geraspte parmezaanse kaas
    • 1 eetlepel fijngehakte verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Breng een grote pan water goed aan de kook. Kook de pasta in het water tot het gaar is, maar nog een beetje stevig, in ongeveer 11 minuten. Giet af.
    2. Verhot de basilicumolie en olijfolie in een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Bak de knoflook in de olie tot het zacht is. Voeg de tomaten toe, zet het vuur lager naar medium en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Roer de geraspte belegen kaas, mozzarella en parmezaanse kaas erdoor. Als de kaas begint te smelten meng je de gekookte pasta erdoor. Bestrooi met verse basilicum.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren