Rabarbermuffins met kaneelkruimellaag

    Rabarbermuffins met kaneelkruimellaag

    5keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou van rabarber en heb nu eens muffins uitgeprobeerd. De lichtzure smaak van rabarber combineert erg goed met het zoete van de kaneelkruimels. Probeer het maar eens!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 muffins

    • 300 gr bloem
    • 330 gr bruine rietsuiker
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel kaneel
    • 1 ei, losgeklopt
    • 225 ml karnemelk
    • 160 ml plantaardige olie
    • 1 theelepel vanille extract
    • 250 gr verse rabarber, schoongemaakt, geschild en in kleine stukjes gesneden
    • Voor de kaneelkruimellaag
    • 100 gr suiker
    • 2 theelepels kaneel
    • 30 gr boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Vet een muffinvorm in of bekleed ze met papieren bakvormpjes. Oven voorverwarmen op 190 graden C.
    2. Bloem, bruine suiker, zout, bakpoeder en kaneel mengen. In een andere kom ei, karnemelk, olie en vanille extract mengen en dit mengsel bij het meelmengsel gieten. Met een spatel mengen, maar niet teveel roeren. Rabarber erdoor mengen. De muffinvorm vullen met het beslag, elk vormpje net iets meer dan voor de helft.
    3. Suiker, kaneel en gesmolten boter mengen en over de muffins verdelen. Bak de muffins 18-25 minuten in de voorverwarmde oven. Steek een prikker in het midden van een muffin, komt deze er schoon uit, dan is de muffin gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren