Matar Paneer

    Matar Paneer

    11keer bewaard
    30min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor paneer met doperwtjes is het favoriete Indiase gerecht van mijn kinderen. Lekker met rijst of naan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr doperwten
    • plantaardige olie
    • 4 tomaten, gehakt
    • 2 uien, gehakt
    • 1 theelepel komijnzaadjes
    • 1/2 theelepel kurkuma
    • 2 theelepels gemalen koriander
    • een stukje van 5 cm gember, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 theelepels yoghurt
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 350 gr paneer
    • 2 takjes verse koriander
    • zout, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de doperwten 10 minuten, en giet af.
    2. Verhit ondertussen wat plantaardige olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg tomaten en ui toe en bak deze met de komijnzaadjes, kurkuma, gemalen koriander, gember en knoflook.
    3. Voeg de yoghurt toe en laat het 2-3 minuten sudderen. Voeg de chilipoeder, gekookte doperwten, paneer en zout toe; doe de deksel op de pan en laat 5 minuten zachtjes sudderen.
    4. Garneer met verse koriander en dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren