Gegrilde courgette met knoflook en Parmezaanse kaas

    Gegrilde courgette met knoflook en Parmezaanse kaas

    43keer bewaard
    20min


    331 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een favoriet bij ons thuis. Erg gemakkelijk en smaakvol en heerlijk bij biefstuk, ribbetjes, kip of vis. Je kunt ze op de bbq maken, maar ook in de oven onder de grill.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 courgettes
    • 3 eetlepels boter, zacht
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 90 gr Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verwarm een bbq of grill voor en vet het rooster licht met olie in.
    2. Snijd de courgettes eenmaal midden door, snij ze dan drie keer in de lengte door, zodat je per courgette 6 plakken krijgt.
    3. Meng de boter, knoflook, peterselie in een kom en smeer het mengsel op beide zijdes van alle plakken courgette. Bestrooi een kant per plak met Parmezaanse kaas en leg de plakken, met de kaas boven, schuin op de grill, zodat ze er niet tussendoor vallen.
    4. Gril de courgette tot de kaas is gesmolten en de plakjes gaar zijn en grillstrepen vertonen, na ongeveer 8 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    6

    Wij zijn geen courgette eters, maar vanaf nu wel. Eindelijk een recept waarmee je de jongens laat smullen. Het ziet er ook verleidelijk uit met dat kaaslaagje. - 19 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren