Aardappelsalade met dille

    Aardappelsalade met dille

    30keer bewaard
    50min


    151 personen hebben dit gemaakt

    Deze aardappelsalade komt uit het zuiden van de Verenigde staten, uit Alabama. Het is een recept van mijn moeder, maar ik heb er een modern tintje aan gegeven. Het is het lekkerst als je de salade afdekt en een nacht in de koelkast zet.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 10 ongeschilde aardappelen
    • 5 hardgekookte eieren, grof gehakt
    • 180 ml zure room
    • 180 ml mayonaise
    • 1 eetlepel appelcider azijn, of naar smaak
    • 1 eetlepel Dijon mosterd
    • 1/2 witte ui, fijngehakt
    • 1 stengel selderij, fijngehakt
    • 1 theelepel selderijzout
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel gedroogde dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe de aardappels in een grote pan, bedek met water en breng aan de kook op hoog vuur. Zet het vuur iets lager en laat de aardappels zachtjes koken tot ze gaar zijn, maar nog stevig, in ongeveer 20 minuten. Giet af, laat afkoelen en snijd de aardappels in stukken. Zet apart.
    2. Meng in een kom de zure room, mayonaise, appelcider azijn, dijon mosterd, ui, selderij, selderijzout, en zout en peper.
    3. Doe de aardappels en eieren in een grote slakom en bestrooi met gedroogde dille. Schenk de dressing over de aardappels en eieren en roer om. Dek af en zet minstens 30 minuten in de koelkast. Serveer koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    4

    - 07 jan 2013

    Gina
    van
    1

    Deze aardappelsalade was heerlijk, lekker romig en de dille past er goed bij. - 29 jul 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren