Prei-quiche

    Prei-quiche

    22keer bewaard
    1uur


    29 personen hebben dit gemaakt

    Als ik deze quiche voor bezoek maak, maak ik er meestal meteen twee, eentje met en eentje zonder ham, voor de vegetariërs.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Deeg
    • 200 gr bloem
    • 75 gr koude boter
    • 1 ei
    • snufje zout
    • een beetje koud water
    • Vulling
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 2-3 dunne preistengels
    • 4 eieren
    • 250 ml crème fraîche
    • 100 gr geraspte Gruyère
    • 50 gr geraspte Emmentaler
    • 50 gr gekookte ham, in blokjes
    • versgemalen witte peper
    • snufje nootmuskaat

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Bloem, boter, ei en zout snel met de handen kneden, daarbij zoveel water toevoegen, dat het deeg soepel wordt. Deeg in huishoudfolie wikkelen en minstens 30 minuten in de koelkast leggen
    2. Oven voorverwarmen tot 200 graden C.
    3. Het groene van de prei eraf snijden. Prei in dunne plakjes snijden en goed wassen in koud water.
    4. Olijfolie in een koekenpan verhitten en de prei hierin 5 minuten glazig bakken.
    5. Deeg uitrollen tot het in een springvorm van 26 cm doorsnee past, de rand tot 2-3 cm hoogte bedekken.
    6. De eieren met crème fraîche loskloppen. Kaas, hamblokjes en prei erdoor mengen. Met peper en nootmuskaat op smaak brengen. Giet dit in de springvorm en strijk glad.
    7. Bak de quiche 30 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    CarlaSpivey
    0

    Makkelijk Handig en verdraaide lekker! Dank je! - 10 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren