Hollandse koekjes

    Hollandse koekjes

    11keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    WK of EK voetbal, koninginnedag, deze Hollandse koekjes doen het eigenlijk altijd wel goed! Ze zien er niet alleen heel kleurrijk uit, ze smaken ook heerlijk.

    Gina Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 24 koekjes (of 12 grote)

    • Voor de koekjes
    • 225 gr boter
    • 125 gr suiker
    • 1 theelepel vanille extract
    • 300 gr bloem
    • Voor het glazuur
    • 120 gr poedersuiker
    • 1 eetlepel melk
    • 1/2 eetlepel citroensap
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • kleurstof voor voeding

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Klop de boter met de suiker romig en voeg daar de vanille extract en bloem aan toe. Kneed kort tot een zacht, samenhangend deeg.
    2. Verwarm de oven voor tot 180 graden C. Leg een groot bakblik klaar en leg een even groot stuk bakpapier op het aanrecht. Rol hierop het deeg uit met een deegroller (of druk het met je handen plat als je ruzie krijgt met het plakkerige deeg en de roller).
    3. Steek vormpjes uit het deeg en haal het overtollige deeg weg (weer uitrollen en nieuwe vormpjes maken). Schuif het papier met de koekjes op het bakblik en bak de koekjes in 10-12 minuten in de voorverwarmde oven heel lichtbruin (ze verkleuren bijna niet).
    4. Voor het glazuur meng je de poedersuiker, met melk, citroensap, amandelextract. Verdeel over bakjes als je meerdere kleuren wilt gebruiken. Voeg een druppeltje kleurstof toe en roer door tot het glazuur de gewenste kleur heeft.
    5. Haal de koekjes uit de oven en laat ze even afkoelen op een rooster. Besmeer de koekjes met de glazuur en laat verder afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Ali
    van
    0

    Ik heb wat kaneel aan het deeg toegevoegd en de koekjes in 10 minuten gebakken. Mijn kleinkinderen van 5 hebben de koekjes versierd met speciale schrijfstiften, een succes! - 30 nov 2010

    Nanda
    van
    0

    Lekkere koekjes, en een heerlijk glazuurlaagje door het amandelextract. Ik heb er voor het WK oranje tulpjes van gemaakt en ronde met de kleuren van de Nederlandse vlag. - 12 jun 2010

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren