Gepaneerde kipfilet op thaise wijze

    Gepaneerde kipfilet op thaise wijze

    9keer bewaard
    30min


    33 personen hebben dit gemaakt

    De kip wordt gedrenkt in een marinade van chilipeper, limoen en citroengras en in een laagje paneermeel met sesam gebakken. De Thaise smaken komen goed van pas bij een frisse en krokante Oosterse salade; de perfecte lichte lunch voor de zomer.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 4 groene chilipepers, fijngesneden
    • 5 lente-uitjes, fijngesneden
    • 1 eetlepel geraspte limoenschil
    • het sap van 2 limoenen
    • 1 bosje verse koriander, fijngesneden
    • 3 eetlepels vissaus
    • 1 stengel citroengras
    • 1 theelepel zout
    • 2 theelepels suiker
    • 1 eetlepel mosterd
    • 10 kipfilets
    • 60 gr paneermeel
    • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
    • 1 eetlepel sesamzaad, geroosterd
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een keukenmachine chilipeper, lente-ui, limoenrasp en -sap, vissaus, citroengras, zout, suiker, mosterd en de helft van de koriander glad pureren. De kip afspoelen en in de kom met kruidenmix leggen. 1-4 uur in de koelkast laten intrekken.
    2. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    3. In een ondiepe schaal of kom paneermeel, resterende koriander, Parmezaanse kaas, sesamzaad en zout en peper naar smaak mengen. De kip uit de marinade halen, teveel aan marinade verwijderen en aan alle kanten een royale laag paneermeel geven.
    4. Leg de gepaneerde kip in een licht ingevette ovenschaal (met een scheutje olijfolie erover wordt de kip lekker krokant) en 20 minuten bakken tot de kip gaar is en het vleessap helder.

    Tip:

    Dit is een erg veelzijdig gerecht. Je kunt de kip in stukjes snijden en met zoete chilisaus serveren als voorgerecht. En in z'n geheel of in stukjes past het ook goed in een aziatische groene salade. Restjes kun je gebruiken voor in een wrap met knapperige sla en taugé.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren