Eenvoudige aardbeienjam

    Eenvoudige aardbeienjam

    4keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een recept voor aardbeienjam die niet zal tegenvallen. Dit is mijn basis recept voor jam die ik voor allerlei bessen gebruik, maar deze aardbeienjam is mijn favoriet.

    Ingrediënten
    Porties: 80 

    • 1,75 kg aardbeien, ontkroond
    • 2 kg suiker
    • 6 theelepels pectinepoeder
    • 1 eetlepel ongezouten boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de aardbeien in een grote, zware pan en pureer ze met een aardappel stamper.
    2. Voeg de suiker en pectine toe en verwarm dit langzaam, onder voortdurend roeren, totdat de suiker helemaal is opgelost. Voeg de boter toe, zet het vuur hoger, en laat het dan precies 4 minuten koken. Haal van het vuur, laat 1 minuut afkoelen en doe dan de jam in (gesteriliseerde) potten en dek direct af.

    Potten steriliseren

    Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren